Utsikter från en balkong i Varberg

Så vad händer?

Posted in Debian, Resa by Martin Bagge / brother on 5/8 2010

Tänkte göra dagsuppdatering igår men så kändes det dumt eftersom det idag skulle bli massor att skriva om.

Söndag 1/8

Debconf10 kallas detta för Debian Day och anförandena har inte så hemskt teknisk koppling utan fokuserar mer på att ta hand om det omkringliggande samhället. Lyssnade på delarna som hanterade öppen data i myndigheter och liknande, något jag kan relatera lite till iaf. Utöver det så hann jag med att se stan lite. Besökte Apple Store på fifth avenue, Times square och sånt omkring där. Utöver det inga särskilda höjdpunkter på något vis. Bekantat mig med området mest.

Måndag 2/8

Första riktiga dagen på Debconf10. Lyssnade på ett bra gäng med anföranden; om GPLv3, Pythonpaketering, Debian Hurd, Unity desktop, Debian <-> Ubuntu. Pressade in tid i hackrummen mellan några samt lunchade med två amerikaner (varav den ena bor i Malmö och är bekant med iaf två av mina bekanta där) och käkade kvällsmat med fyra amerikaner (varav Sean då lyckades snika med sig där med =)). Avslutade kvällen med ganska många timmars socialiserande på den årliga Ost och Vin-tillställningen. Somnade vid 02 nästan stående innanför dörren. Vaknar fortfarande vid typ 07.

Tisdag 3/8

Inledde dagen med att skippa frulle och hoppa direkt till ett anförande av professor Eben Moglen där han mer eller mindre drog igång ett projekt inom Debian, tydligen har det varit åtminstone fyra uppföljande grejjer på det sedan dess. Intresseant var det iaf och vi får väl som om det blir någon FreedomBox eller inte. Utöver det så fokuserade jag på mina egna grejjer, hackat massor med SIS och lite för LXDE. Kollade anförandet om Debian GNU/kFreeBSD men blev väl lite besviken eftersom det mest handlade om FreeBSD-projektet. Frågedelen var helt okej dock.

Skaffade mig en sked så nu kan jag äta lite vettigare frukost med typ yoghurt osv. Matkulturen här är deprimerande. Resursslöseriet är en annan deprimerande sak; så väl papper, plast som vatten och el. Men det är nog en helt annan grejj än vad jag orkar lägga ut om just nu.

Onsdag 4/8

Bestämde med Andrew från LXDE (Taiwanesen från i lördags) att vi skulle skippa Coney Island och kör en egen tur på stan. Jag hade några grejjer i sikte redan. Han gick till sängs tidigare än mig men vi bestämde att ses vid 10 utanför huset. Ha n kom inte dit så jag gick tillbaka och pingade på IRC och då var han fortfaranade knappt vaken så jag drog på egen hand.

Mitt första mål var The High Line, en park anlagd på det gamla industrijärnvägsspåret i meat packing district(wikipedias flygfoto slår alla jag tog =)). Tog linje 1 till Columbus Circle och bytte till C och gick av vid 23 gatan. Då kom jag på att det hade varit smart om jag markerat på min karta hur jag skulle ta mig upp. Jag hittade själva High Line men inte några trappor upp. Irrade runt ett bra tag där och gjorde en avstickare för vatten och lite proviant. Hittade dock rätt till slut och kunde slå mig ned med ett äpple i en oas uppe i luften. Helt underbart. Givetvis helt sanslös gentrifiering i området men parken är underbart anlagd. Jag hade tur för där jag gick upp var typ fem meter från det allra nordligaste man kan komma på den ännu. Jag gick sedan hela sträckan söderut och bara njöt av utsikten och folk och sånt. Det var dessutom helt sanslöst varmt och typ vindstilla uppe bland huskropparna.

Raul Wallenberg monument bag with baloons

Klättrade ned från parken och började promenera söderut. Jag vet inte hur jag tänkte där men jag hittade egentligen inget bättre att göra(återkommer till hur långt jag gick senare…). Vid Canal Street gav jag upp och tog linje 1 till South Ferry för att få en glimt av Ellis Island och Liberty Island. Alltså ned mot Fröken Frihetsgudinna. Okej väder, lite disigt. Tog sedan linje R till Cortland Street och Ground Zero för lunch, själva ground zero är en byggarbetsplats med lite banderoller. Det blir säket sjukt fint när de är klara. Burger King fick stå för maten och förmodligen var det min stadigaste lunch hittils. Känns lite knepigt. Nästa anhalt var Union Square, mest för att byta linje för att komma till Grand Central men jag passade på att gå upp och sätta mig i parken där.
Grand Central var magnifik. Sjuuuukt stort rum liksom. De vindlande gångarna med alla spår och sånt. Mums. Ut på gatan och promenad bort till FN. Gick via Dag Hammarsköld Plaza tillbaka mot Park Avenue och sedan Grand Central igen, målet var att åka tillbaka till Columbia. Bestämde mig för att åka till 103 gatan och gå genom Central Park och det var ju helt klart värt det. Men hettan! Oh my gosh. Hade inget vatten kvar. När jag kom ut på andra sidan Central Park och hade sett lite softball och lite baseball och massor med natur (fiska i Central Park?! jaja) så låg en station för B och C framför mina fötter, efter modigt övervägande så tog jag första tåget Uptown där till 168 gatan för att byta till linje 1. Vid bytet blev min kroppskompass helt knasig och det kändes som att jag åkte norr med 1 men skyltarna hade rätt. Jag tror att stationen i sig var placerad på tvären eller nåt med så det bidrog nog (kollade på en sjukt bra tubkarta och kan konstatera att det bara var mitt psyke som var fel). Väl tillbaka på 116 och Broadway skaffade jag en stor flaska vatten och macka. Klockan hade hunnit bli 16.

Jag skippade den planerade baseballmatchen i Brooklyn trots allt. Jag var helt slutkörd (enligt mätning på Google Maps så gick jag sammanlagt 9,7km men då räknar jag inte med vissa irrvägar runt Grand Central och inne i tunnelbanan osv) och kunde inte riktigt motivera att ta tunnelbanan i hundra år dit bort. Kollade klart på en film, läste lite mail och vid pass 20 gick jag ut på campus och läste och drack kaffe i typ en och en halvtimme. Massor med folk i rörelse och fortfarande väldigt väldigt varmt ute (strax under 30 grader säger weather.com just nu). Nu är klockanm typ 2230 och jag funderar på om man ska sova eller inte.

Jordglob vid FN skänkt av Italien 1990

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: