Utsikter från en balkong i Varberg

Byta glas i iPhone 3G

Posted in Datorer, diverse by Martin Bagge / brother on 11/7 2009

Glaset i telefonen gick sönder. Inget särskilt kul men jag väntade med bytet över Arvikafestivalen av taktiska skäl.

I veckan hittade jag ett reparationskit som verkade vettigt. Kollade på en massa youtubeklipp och fick tipsat en guide med bilder och grejjer så jag beställda reservdelarna. Passade på att skaffa små mejslar på Kjelle med. 546:- + 99:- (plus bensin till och från nova lund=))  istället för 4000:- som är listpriset för reparationen.

Resultatet är en finfin iPhone, en liten skråma där jag gjorde själva inbrytet men jämfört med reporna i metallramen som jag skapade när jag tappade telefonen i marken i december så är det inget att tänka på.

Ingreppet tog ungefär 1,5-2 timmar. Den sista halvtimme var svettig som fan. Jag fick inte liv i enheten. Det visade sig att kabeln som har nummer 1 var ett satans pill att få fast på sin plats och det tog många försök. Helt plötsligt sken dock skärmen upp när jag råkade trycka på knappar samtidigt som jag pillade så då trycke jag helt sonika ihop apparaten igen och var nöjd. Allt lirar.
Utöver den där kabeln var det pilligt som fan att komma in i enheten, hemligheten är att man ska ner mellan gummilisten och kromlisten – man ska under den svarta ramen som allt är monterat i. När man kommer ditåt är det biff att få upp den. Det var dessutom lite besvärligt att få korn på hur man fick loss LCD:n. Mitt tips där är att ta en smalsmalsmal mojäng och benda isär själva fästet snarare än att göra som guiderna säger.

Plastmojängerna som hänger med i kittet ovan är värdelösa jämfört med den smala platta mejlseln i kittet. I alla fall tycker jag att jag lyckades bättre med den.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. m a r t i n said, on 11/7 2009 at 08:59

  Hemligheten är att använda sugpropp när man ska lyfta glaset.

  • br0ther said, on 12/7 2009 at 12:50

   såg det tipset i nån video men tog tyvärr inte fasta på det. rekomenderas verkligen för evnetuella spekulanter som råkar läsa detta =)

 2. Tommy said, on 11/7 2009 at 02:50

  ”Plastmojängerna som hänger med i kittet ovan är värdelösa jämfört med den smala platta mejlseln i kittet. I alla fall tycker jag att jag lyckades bättre med den.”

  Det är väl för att det inte ska bli någon repa när man bender upp väl? Eller tänker jag på fel mojänger?

  • br0ther said, on 12/7 2009 at 12:49

   jajo det var deras funktion osv men det gjorde dem inte bättre i sin funktion tyvärr. de funkade liksom inte. för mjuka och för breda.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: