Utsikter från en balkong i Varberg

Den inte fullt så gamle och havet

Posted in diverse by Martin Bagge / brother on 30/6 2009

En berättelse om en snubbe som blir sjösjuk av minsta lilla men som övertalas att ge sig ut på en tvåmastad slätskonare en hel helg.

Crazy förutsättningar men det gick tokbra och var oerhört kul. Blev inte sjösjuk alls, lite obehagligt vid några tillfällen bara. Ölen från fredagen kändes på lördagen osv.

Hur som helst. I fredags åkte jag direkt från jobbet till fiskebäckskil för att lägga ut för en helgsegling med T/S Kvartsita (http://ffs.nu), vi snackar inte nån liten plastjolle med utombordare här utan en rejäl träskuta. Vi var totalt 30 personer som genom vindlande nätverk alla hade kontakt med en centralfigur. Allt var förberett, pynta sin del och komma fram till Fiskebäckskil för att avfärd.
Fredags kvällen gick vi för maskin till Kungshamn för att tanka och sen stannade vi över natten på Smögen. Jag var sjukligt trött efter att ha varit uppe vid 0630 och sprungit mitt c25k på morronen men deltog i festligheter och ölande till 02 åtminstone. Vaknade av att jag lyckades ha solen rakt i ansiktet vid 06, inte helt ok men sånt händer. Uppstigning vid åtta för frukost och avfärd vid nio. Under lördagen gick vi på kryss till Väderöarna och det blev nästa sju timmar med segel, vinden mojnade precis innan vi kom fram till Väderöarna. När folk badat och vi gick för maskin in mot hamn så gick jag ned och sov en stund, trots att jag somnat på däck och bränt mig duktigt på ben och i ansikte var det oerhört välbehövligt med en stunds riktig vila.

Kvällen på lördagen bjöd på tre rätters; melon och parmaskinka till förrätt, helgrillad fläskfilé till huvudrätten för att avsluta med kladdkaka som dessert. Allt förberett och med en duktig kock i sällskapet så var middagen helt perfa. Franken och Madde som planerat och fixat och donat allt är typ monstermänniskor helt galet att allt bara lirade så bra. Lördagen avslutades på typ samma sätt som fredagen, en del sång och prat på klippor och under däck. Jag törnade in vid 0130, vi gick upp mellan åtta å nio på söndagen och frukosten förtärdes till sjöss. Vi gick för maskin tillbaka till Fiskebäckskil via Sotekanalen.

Som helhet kan man nog inte önska sig nåt bättre. Trevligt folk, kul upplevelse, bra mat och så jäkla bra väder!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: