Utsikter från en balkong i Varberg

Lugnet åter

Posted in SFS, Student by Martin Bagge / brother on 29/9 2008

Det blev inte mycket till vila i helgen. Återigen var det dags för kårsammanslutningen Studentkårer i samverkan att ha partistämma. Jag lyckades tjata till mig att Blekinge studentkår skulle få möjligheten att arrangera träffen och i fredags eftermiddag började så folk trilla in från Sveriges alla hörn (sanning att säga så anlände de två delegaterna från Luleå redan 9 på morgonen men de var ohyggligt tidiga).

Från 18snåret var det full fart med matlagning och glada återseenden efter sommaruppehållet. Sedan följde myskväll på .kauren i Karlshamn innan vi törnade in i en idrottshall runt midnatt. Eller ja, typ. Jag somnade lite senare än midnatt.

Lördagen började strax innan 8 med förberedelser av frukost på .kauren för att sedan låta mötet dra igång 09:10. Jag fungerade som vice mötesordförande för att stödja dels Oskar ex-Skövde som mötesordförande och dels Malin ex-Blekinge som mötessekreterare. Allt gick fint tills första stadgepunkten, efter lång debatt mellan två mycket olika förslag tvingades vi till paus för att fundera på hur man skulle genomföra resten av dagens beslutspunkter. Pausen gav oss möjlighet att samla tankarna och det gjorde en del andra med så helt plötsligt fanns det två nya förslag och två gamla förslag. Efter mer snack så fick vi ned det till ett gammalt förslag och ett nytt. Halmstad studentkår stod för båda förslagen på olika sätt. Frågan avgjordes med avslag på allt och ingen ändring.
Följande stadgeändringar genomgicks med så kallade åsiktstorg för att undvika den soppa som vi lyckades skapa genom att ta debatt och vaskande i plena i första frågan.

Lunch och intervju av Henric Denzler mer eller mindre nytillträd vice ordförande i SFS avlöpte utan krusiduller och framåt kvällen kunde vi välja en ny partiledare (fast partisekreterare är ju den korrekta beskrivningen som jag ser det). Vi retirerade nöjda och glada till sovsal för att varva ner (och dricka en öl innan avfärd för mer mysöl på .kauren).

Det var nånstans runt sen kväll som det blev så där fel. Av någon anledning (kanske inte den sämsta anledningen heller) så tycker jag att det var en bra idé att stanna uppe hela natten. Så när klockan blev sju var det ju onödigt att gå till sängs. Som mötespresidie har jag å andra sidan inget val, 0900 är det återsamling. Vi marscherade genommötet och fixade till alla de övria valen samt den sista kvarvarande stadgeändringen utan större problem. Mötet kunde varit slut vid lunch men det fanns ingen anledning att stressa. Jag var hemma vid 16 (det är skönt att inte vara arrangör av träffen – det är en ny generation som tagit över, de ska ha sina prövningar med). Sov välbehövliga 3 timmar och tajmade in fika och tv-tittande med Bravo, Elm och spaam från 20. Hål i väggen och stor i Japan har blivit lite söndagstradition nu.

Det är under partiträffarna som jag blir så förvånad över vad jag kan uppbåda för energi, har varit urtrött på massa olika sätt den senaste veckan. Att jag kunde orka koncentrera mig på ungefär inget i två dygn – känna att det var värt det och samtidigt ha så sjukt kul med så många personer är urskönt. Nu dröjer det länge innan jag får återse massor av de där konstiga personerna igen. Några hinner ju passera, jag tänkte ta en eller ett par besök i Halmstad under hösten t.ex. Då MÅSTE man hälsa på en del personer bara.

Nog tjötat. Nu ska jag sova lite till.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: